Toshiba: chiptekort blijft tot eind 2022

Toshiba: chiptekort blijft tot eind 2022

Volgens Toshiba-CEO Takeshi Kamebuchi houdt het chiptekort aan tot minstens eind 2022.

"De levering van chips blijft zeer krap tot minstens eind september volgend jaar", zegt Kamebuchi. "In sommige gevallen worden klanten tot 2023 niet volledig bediend."

Om te compenseren voor het tekort plant het bedrijf in de komende drie jaar zo'n 460 miljoen euro te investeren in de productie van halfgeleiders, het component waar momenteel een groot tekort aan is. Ook overweegt het een nieuwe fabriek te bouwen voor de productie.

Volgens bronnen van Bloomberg informeren consolemakers als Sony, Microsoft en Nintendo dagelijks bij leveranciers of beloofde componenten op tijd worden geleverd. Ook erkent Kamebuchi dat consolemakers, naast automakers, de grootste vragers zijn van halfgeleiders.

"We voor welke klanten de situatie het meest ernstig is, zoals wanneer de hele productie op het spel staat of het bedrijf instort zonder de chips. Gameconsolemakers nemen het meeste af en ik bied m'n excuses aan voor hun frustratie wanneer niemand van hen honderd procent tevreden is."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

stom idee misschien, maar kunnen ze die dingen ook niet uit oude consoles halen? ZOals je oude autos recycled?

0
test

@mole28 veel handwerk misschien. Zal te duur zijn.

0

Gat in de markt? @mole28

0
test

@mole28 silicon is gewoon van zand gemaakt. Daar heb je niet zoveel aan. Het probleem is niet de grondstoffen, maar het productieproces. Men kan niet meer maken. Te weinig capaciteit op de lijnen door vergrote vraag in de markt en te weinig personeel door corona...

0

Wil je een hot-lovin' conversatie hebben? Je bent op de goede weg! ---- urlky.com/12m2f

0

Aanbevolen voor jou