Topman EA: 'Ondersteun Minecraft gratis via Origin' | Gamer.nl

Topman EA: 'Ondersteun Minecraft gratis via Origin' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ik weet niet of Notch hier waarde aan hecht - nou ja, ik weet vrij zeker dat hij dat niet doet. Maar wat ik de mensen die Origin voor ons beheren verteld heb is dat ze (Minecraft) zonder vergoeding aan zouden moeten bieden", aldus Hilleman. Volgens hem zit het geld op de lange termijn namelijk niet in de verkoop van het spel zelf, maar in de services die hiervoor gelanceerd worden.

Een daarvan zou een verzamelplek voor mods kunnen zijn, iets wat EA via Origin kan bieden volgens Hilleman. "Er zit veel waarde in voor klanten als je de mods en installatie daarvan een meer commercieel en voorspelbaar product maakt." Hij zegt vervolgens dat dit de dingen zijn waarbij Minecraft-maker Markus 'Notch' Per on hulp nodig heeft. "Zonder hulp van een uitgever of andere ondersteuning gaat Notch daar waarschijnlijk niet komen."

Hilleman vraagt zich af of de community van Minecraft mi chien het initiatief neemt. "We vinden het geweldig als dat zou gebeuren. Het is een goed experiment en ik ben erg benieuwd naar hoe dat verloopt. De echte reden waarom wij er bij betrokken willen zijn, is omdat we kunnen leren van (Notch). Daarbij is Notch een waar talent in de industrie en ik vind het gewoon leuk als wij gea ocieerd worden met talent", stelt Hilleman.

Reactie van Notch

Notch heeft inmiddels via Twitter laten weten niet geïntere eerd te zijn in het idee van Hilleman. "EA is vast heel erg succesvol in het halen van geld uit games, maar hoe meer wij niet doen wat zij willen doen, hoe blijer ik ben", luidt zijn tweet. Notch benadrukt hierbij dat zijn uitspraak niet bedoeld is als kritiek richting de uitgever. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou