De Tony Hawk-skateboardgames gaan al een tijdje mee en dat is volgens Tony Hawk reden genoeg om met het nieuwste deel een andere weg in te slaan. " Het is belangrijk dat de nieuwe Tony Hawk authentiek wordt", aldus Tony zelf in een interview met CNET.

Journalist als ze bij CNET zijn, proberen ze Tony Hawk wat meer informatie over zijn nieuwe game te ontfutselen. Zo vragen ze onder andere of Tony Hawk een iPhone heeft, direct gevolgd door de vraag of de accelerometer niet ideaal zou zijn voor een skateboardgame. Waarop Tony antwoordt: "Je hebt helemaal gelijk. Ik zou willen dat ik er wat meer over mocht vertellen, maar laten we er maar vanuit gaan dat we deze technologie wel in de nieuwe game gaan gebruiken." Op de vraag of de nieuwe game dan ook op de iPhone uitkomt, antwoordt Tony Hawk resoluut nee.

Een PS3 of Wii behoort wel tot de mogelijkheden, al houdt de skateboarder ook hier de boot aardig af: "De nieuwe game wordt gemaakt voor de consoles en staat gepland voor volgende jaar. Ik krijg problemen als ik er teveel over zeg, maar jullie zitten wel in de goede richting."

Overigens zorgt de man er hoogstpersoonlijk zelf voor dat de game ook echt dat 'skateboard-gevoel' krijgt: "Ik ben er altijd bij. Bij iedere stap die we maken, zodat er niets wordt besloten voordat het te laat is. Ik ben er gedurende het gehele proces eigenlijk altijd bij geweest, om het spel te spelen en suggesties te geven zodat het allemaal wel authentiek blijft. Dat vind ik namelijk het belangrijkst."