Todd Howard: 'Moeilijk voor te stellen' dat Elder Scrolls exclusief wordt

Todd Howard: 'Moeilijk voor te stellen' dat Elder Scrolls exclusief wordt

Bethesda's studiobaas Todd Howard heeft gereageerd op de mogelijke exclusiviteit van Bethesda-titels op Xbox. Dat deed hij tijdens een interview methref="https://www.gamesindustry.biz/articles/2020-10-28-todd-howard-the-next-generation-is-about-access"> gamesindutry.biz</a>.

De interviewer legt hem voor dat het, ondanks het recente voornemen van Microsoft om Zenimax - en dus Bethesda - te kopen, moeilijk voor te stellen is dat het bijvoorbeeld The Elder Scrolls 6 exclusief zou houden voor zijn eigen kanalen. Howard: "Ik ben het ermee eens dat dat moeilijk is om voor te stellen". Veel meer wil Howard er niet over kwijt.

Microsoft heeft eerder aangegeven dat het gemaakte deals zal honoreren. Zo komen Deathloop en Ghostwire: Tokyo exclusief uit voor PlayStation. Ook heeft het bedrijf in het verleden laten zien dat het zijn eigen titels ook naar andere platforms kan brengen of daar kan blijven ondersteunen, zoals met Minecraft of de Ori-games op Nintendo Switch.

Voor Bethesda heeft Microsoft gezegd dat de exclusiviteit per game bekeken zal worden. Howard is het daar mee eens. "Wij bekijken het, en dat hebben we altijd gedaan, per geval. Dat doen we ook als we bij Microsoft horen. Zij zijn best open geweest op andere platformen, niet alleen binnen Xbox. Dit zeg ik als buitenstaander, maar als je tien jaar teruggaat bij Microsoft, zou je ook niet hebben verwacht dat ze de hele Office-suite op een iPhone zetten."

"Ik kan niet echt voorspellen waar dingen komen, behalve door te zeggen dat we dit soort beslissingen als zelfstandige ook hebben gemaakt. Als je naar elke Elder Scrolls-game kijkt, is er exclusiviteit geweest op Xbox of met Microsoft. We hebben voor elke game een partnership gesloten. Morrowind was zo'n beetje een console exclusive, Oblivion was lange tijd exclusive, de DLC van Skyrim was lange tijd exclusief. Wij beslissen wat het beste is voor ons publiek wanneer de tijd daar is, en dat kan ik vandaag nog niet voorspellen."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zag dit vanmorgen op een ign podcast en 1 van de mannen zei, dat Tom howard de vraag herhaalde en dat het bij hem er op neer kwam dat ie er niet op in wou gaan. En dat bethesda games gewoon xbox/pc exclusive worden. Ik verwacht dit ook maar dat ze wel op steam komen sinds micro dat wel doet. playstation en epic gamestore verwacht ik van niet.

0
test

Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar Starfield. Die zal eerder uitkomen dan Elder Srolls 6 lijkt mij

0

Aanbevolen voor jou