Podophobia is een bedrijf dat is opgezet door de makers van Halo, Bungie, zodat het onder die naam handelsmerken zou kunnen vastleggen die niet met Bungie geassocieerd zouden worden. De link tussen Podophobia en Bungie werd echter snel ontdekt.

Website Techninfinite meldt dat de timer afloopt op de datum dat Halo: Combat Evolved tien jaar bestaat. Dit klopt echter niet, de teller loopt af over 116 dagen. Dat is op 16 september en Halo kwam in de Verenigde Staten uit op 15 november. Wat echter wel op een Halo-aankondiging lijkt te wijzen, is het feit dat de timer op 117 dagen is begonnen met aftellen. Dit is mogelijk een verwijzing naar Halo-hoofdpersoon Master Chief, wiens volledige naam Master Chief Petty Officer John-117 is.

HD-remake

In februari doken er geruchten op dat een HD-remake van Halo: Combat Evolved in ontwikkeling zou zijn bij ontwikkelaar Saber Interactive. Uit een interview met Frank O'Connor, creative director van Microsofts interne Halo-uitgever 343 Industries, bleek echter dat de kans dat Saber bezig was met een HD-remake klein is. Ook opvallend aan dit gerucht is dat de timer op een website staat van Bungie, terwijl die studio in feite niets meer te maken heeft met Halo sinds het geen onderdeel meer is van Microsoft.