De game valt onder de vlag van Schafers studio, Double Fine Productions, en wordt momenteel Double Fine Adventure genoemd. Het project is nu te vinden op de crowdfunding-website Kickstarter. Hier kunnen mensen geld doneren om de game werkelijkheid te maken. Schafer en Gilbert hadden 400 duizend dollar nodig voor 13 maart om het project te kunnen financieren. Ze hebben het bedrag uiteindelijk binnen een dag binnengehaald, dankzij bijna 8800 sponsoren.

Double Fine Productions wil met deze stap "de eerste grote studio worden die zijn volgende game volledig financiert met een Kickstarter-campagne en het spel ontwikkelen voor het oog van het publiek". De studio wil helemaal open zijn over de ontwikkeling van de game en zorgt voor maandelijke video-updates. Ook worden sponsors uitgenodigd om over de game te discussiëren met de ontwikkelaars.

Schafer en Gilbert verwachten het project in zes tot acht maanden te kunnen afleveren. De game wordt dan gedistribueerd via Steam. Het tweetal gaat een point-and-click-adventure maken. Eerder werkten de twee al aan adventure-games als Maniac Mansion, Secret of Monkey Island, Day of the Tentacle en Grim Fandango.

Extra's

Afhankelijk van het ingelegde bedrag, krijgen donateurs extra's (vanaf een minimale inleg van vijftien dollar). Voor een donatie van vijftien dollar krijgen mensen bijvoorbeeld de game zelf. Bij duizend dollar krijgt een donateur een klein portret van zichzelf, gemaakt door de artist achter de game. De eerste persoon die tienduizend dollar heeft ingelegd, mag lunchen met Tim Schafer, krijgt een rondleiding door het Double Fine-kantoor en krijgt alle extra's die andere donateurs ook ontvangen.

Update 11:19 - Het bedrag is inmiddels gehaald, het nieuwsbericht is geüpdatet met die informatie.