Iedereen die heel, heel, heeeel veel tijd over heeft, 's nachts over orcjes en raids droomt en iedere vrije minuut van z'n leven aan World of Warcraft besteedt: opgelet! Blizzard organiseert namelijk een wedstrijd voor plekken tijdens de betatest van de aankomende uitbreiding The Burning Crusade. Helaas vallen wij Nederlanders weer eens heerlijk buiten de boot, maar desalniettemin is het de contest het vermelden waard. De opdrachten zijn namelijk uit de categorie 'extreem'.

Er zijn drie manieren om in de betatest te komen. Ten eerste zijn er in iedere speelregio duizend plekken te verdelen voor spelers die zo snel mogelijk een character naar level 50 weten te racen. De tweede set van 500 plekken voor iedere speelregio wordt verloot onder spelers die zich onder level 19 bevinden. Op de battleground Warsong Gulch wordt van 7 tot en met 27 maart gestreden om 'Honour Points'. Wie op 27 maart het meeste Honour Points heeft, krijgt een plek in de beta.

De laatste mogelijkheid om in de beta te belanden is wellicht het meest tijdrovend. Je moet namelijk zoveel mogelijk characters van level 25 zien te maken voor 27 maart. Wanneer al je tien slots in het spel vol zijn, moet je de eerste weer wissen en vervolgens doorgaan.

De wedstrijden gelden voor alle drie de speelregio's (Amerika, Europa en Korea) en vinden zoals gezegd tussen 7 en 27 maart plaats.