'Tieners verdienen duizenden euro's door verkoop gehackte Fortnite-accounts' | Gamer.nl

'Tieners verdienen duizenden euro's door verkoop gehackte Fortnite-accounts' | Gamer.nl

In het afgelopen jaar hebben vele tieners duizenden euro's verdiend met het hacken en doorverkopen van gestolen Fortnite-accounts. De grote hoeveelheid aan inkomsten worden met name vergaard door de zeldzame skins dat het betreffende account bevat, zo meldt de BBC.

De cybercriminaliteit rondom Fortnite is al voor lange tijd een probleem voor vele spelers. Tijdens het bestaan van de populaire game blijken duizende accounts te zijn gehackt en doorverkocht. Een groot deel van de hackers bestaat uit tieners. Sommigen van deze hackers zijn slechts veertien jaar oud.

Zo zegt een veertienjarige jongen eerst zelf gehackt te zijn voordat hij werd benaderd door een groep via Twitter nadat hij zijn onvrede over het voorval had geuit op het platform. Toen hij akkoord ging kreeg hij uitleg hoe hij Fortnite-accounts kon hacken en moest hij slechts een paar legale tools verzamelen om het te kunnen uitvoeren.

Daarmee kreeg hij te weten dat prijzen van verkochte accounts varieerden tu en een paar cent en honderden euro's afhankelijk van de items die zich op het account begaven. Met de vergaarde kennis en materialen kreeg de jongen toegang tot maar liefst 1.000 accounts in één dag en verdiende hij in een korte periode ongeveer 1.500 euro. De jongen zegt dat hij zich bewust was dat wat hij deed illegaal was en dat zijn ouders er ook vanaf wisten. Echter hebben zij niet ingegrepen.

Fortnite Steady Storm

Een zeventienjarige jongen uit Slovenië heeft er zelfs een eigen onderneming mee gestart. Zo zegt hij dat er geen kans is dat je wordt betrapt op het hacken van accounts. Met zijn onderneming heeft hij in zeven maanden tijd ruim 16.000 euro verdiend.

Er werd voor het eerst melding gedaan over het hacken van Fortnite-accounts in begin maart dit jaar. Epic reageerde hierop door te zeggen dat ze er naar gaan kijken. Hackers geven in ieder geval aan dat het moeilijk voor ze is om een account binnen te dringen wanneer de gebruiker door middel van twee stappen zijn account weet te beveiligen. Epic heeft hierover gezegd dat ze zelfs spelers willen belonen met in-game items die deze beveiligingsmethode toepa en.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou