Tien jaar geleden: Soldier of Fortune II krijgt multiplayermodus | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Soldier of Fortune II krijgt multiplayermodus

Tien jaar geleden bleek dat Soldier of Fortune II: Double Helix een multiplayesmodus ging bevatten. Dat werd door ontwikkelaar Raven Software bekendgemaakt middels een persbericht. Ook onthulde de studio dat de game op de Quake 3-engine draait.

Er gingen destijds al langer geruchten dat het vervolg op Soldier of Furtune een multiplayermodus zou kennen. In het persbericht werden enkel de Team Deathmatch- en Deathmatch-modus uit de doeken gedaan. Pas later werd bekendgemaakt dat ook Infiltration, Capture the Flag en Demolition als modi werden toegevoegd.

Soldier of Fortune II: Double Helix is een eerstepersoons schietspel dat bekendstaat om zijn bloederige actie. Hoewel de Soldier of Fortune-serie het niet nauw neemt met de werkelijkheid, focust het vervolg zich meer op realisme dan de eerste telg van de serie. Zo bevat het tweede deel geen fictieve wapens en werd Rainbow Six 3: Raven Shield door Raven Software als inspiratiebron aangehaald. De game lag op 20 mei 2002 in de winkels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou