Tien jaar geleden: Skies of Arcadia ook naar de Xbox | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Skies of Arcadia ook naar de Xbox

Skies of Arcadia komt naar de Xbox, zo melden we een decennium geleden. Het spel werd beschouwd als een van de beste rollenspellen op de Dreamcast, wat de aankondiging groot nieuws maakte. Later bleek echter dat de game van Sega nooit op de console van de Amerikaanse softwaregigant zou verschijnen. De bron van het nieuws zat ernaast.

Wel werden andere games van uitgever Sega, die destijds nog haar eigen console had, uitgebracht op Microsofts platform. Zo werden eerder al Shenmue II en Phantasy Star Online voor de console uit de doeken gedaan. Ook Skies of Arcadia verscheen later alsnog op een andere console, ware het niet de Xbox, maar de Gamecube.

In Skies of Arcadia nam de speler de rol op zich van de piraat Vyse. Door middel van een vliegend schip vaarde de speler tu en werelden. Het rollenspel werd ontwikkeld door Overworks en verscheen in 2000 voor de Dreamcast. Ruim twee jaar later lag de game ook voor de Gamecube in de schappen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou