Sega onthult nieuwe plannen

In 2001 ging de kogel dan eindelijk door de kerk: Sega stopte met het maken van consoles en ging games voor de spelcomputers van de concurrentie ontwikkelen. Het was voor Sega-fans een bittere pil om te slikken, maar tegelijkertijd was het natuurlijk enorm interessant om te zien welke games op welk platform terecht zouden komen.

In april 2001 maakte Sega dan eindelijk zijn nieuwe plannen bekend. Zo zou Chu Chu Rocket naar de GameBoy Advance komen en werd Crazy Taxi overgezet naar de PlayStation 2. Dat Sega games naar de PS2, GameBoy en Xbox ging brengen was al bekend, maar in april liet Sega ook weten games naar de GameCube te brengen. Zo kwam Crazy Taxi en later ook Sonic Adventure naar de paarse kubus van Nintendo.

Inmiddels is Sega niet meer weg te denken als uitgever voor PlayStation 3, Xbox 360 en Wii. Sonic-titels verschijnen geregeld aan op andere consoles, maar ook titels als Shenmue 2, Jet Set Radio en Ecco the Dolphin hebben al andere consoles aangedaan. Vooral de afgelopen paar jaar doet Sega goede zaken. Zo heeft het de ontwikkeling van zijn mascotte, Sonic, weer op de rails gebracht met het vorig jaar verschenen Sonic Colors en het dit jaar uit te komen Sonic Generations. Ook publiceert het bedrijf spellen van de nieuwe gerespecteerde studio Platinum Games, onder andere verantwoordelijk voor Bayonetta, Vanquish en MadWorld. Sega heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en daar plukken gamers uiteindelijk de vruchten van. Is er iemand die nog gelooft in de al jarenlang aanhoudende geruchten van een Dreamcast 2?