Nieuwe screenshots van Metal Gear Solid 2

Tien jaar geleden lieten we nieuwe screenshots zien van Metal Gear Solid 2. De E3 was toen in volle gang en dat leverde natuurlijk veel nieuwe beelden op van dit langverwachte vervolg. De eerste Metal Gear Solid was in een korte tijd uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde games op de PlayStation en natuurlijk zou het tweede deel op de PlayStation 2 nog veel indrukwekkender worden.

De trailers en screenshots van Metal Gear Solid 2 waren in ieder geval veelbelovend. We zagen koene held Solid Snake op een schip en zagen hem, zoals gebruikelijk, rondsluipen en opopgemerkt terroristen uitschakelen. Wat kon er mogelijk mis gaan met de ontwikkeling van deze game?

Zoals dat wel vaker gaat met verwachtingen, liep het uiteindelijk toch anders dan verwacht. Het eerste gedeelte van Metal Gear Solid 2 was inderdaad precies waar iedereen op hoopte, maar daarna nam de game een vreemde wending: spelers namen controle over een groentje, Raiden. Zijn zeurderige gesprekken met zijn vriendinnetje en zijn vrouwelijke uitstraling zorgden er voor dan vele gamers de teleurstelling niet konden onderdrukken. Neem daarbij de vele plotwendingen in het verhaal die voor veel verwarring zorgden en het moge duidelijk zijn dat de game niet alle verwachtingen nakwam. Toch blijft het een goede game, maar zeker niet zo geschikt voor nieuwkomers als het eerste deel.