Tien jaar geleden: PlayStation 2 krijgt Ecco the Dolphin | Gamer.nl

Tien jaar geleden: PlayStation 2 krijgt Ecco the Dolphin | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

PlayStation 2 krijgt Ecco the Dolphin

Tien jaar geleden was de Dreamcast al dood, maar bepaalde games van Sega's console worden door veel mensen nog een warm hart toegedragen. Daartoe behoorde onder meer het artistieke Ecco the Dolphin: Defender of the Future. Toen werd aangekondigd dat de game ook op de PlayStation 2 zou gaan verschijnen, werd dat nieuws door veel gamers met enthousiasme ontvangen.

Het was de eerste keer dat bezitters van Sony's console met de dolfijn uit de voeten (vinnen?) mochten. In de game moest Ecco de aarde van een milieuonvriendelijk buitenaards ras beschermen. Al zwemmende zorgde hij zo voor een groenere en mooiere wereld. Laat de omschrijving je echter niet afschrikken, want Ecco the Dolphin is stukken leuker dan de game klinkt. De PlayStation 2-versie werd echter positief ontvangen, maar kende ten opzichte van de Dreamcast-versie weinig extra's.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou