Operation Flashpoint Gold aangekondigd

Codemasters kondigde een decennium geleden de 'Gold'-versie van Operation Flashpoint: Cold War Crisis aan. Het pakketje verscheen enkele maanden na het origineel en bevatte naast de eigenlijke game onder meer de 'Red Hammer'-uitbreiding. Operation Flashpoint Gold lag op 30 november in Europese winkels.

Gamers die het oorspronkelijke spel van ontwikkelaar Bohemia Interactive al hadden, konden een cd met de Gold-toevoegingen voor een bescheiden prijsje bemachtigen. We vermeldden destijds een prijs tussen 25 en 35 gulden. De nieuwe versie draaide vooral om de toevoeging van de Red Hammer-campagne. In de uitbreiding trad je in de schoenen van een Russische soldaat. De Gold-versie kende verder alle updates en patches van het origineel, bevatte nieuwe voertuigen, wapens en missies en werd geleverd met een strategiegids.

Operation Flashpoint: Cold War Crisis was een realistische oorlogssimulatie waarbij het tactvol uitschakelen van je tegenstanders en strategisch verplaatsen van jezelf en je teamgenoten centraal stond. De game liet spelers vrij om hun eigen pad uit te stippelen en kende grote omgevingen waarover zij zich konden verplaatsen. Later verscheen er nog een tweede uitbreiding, genaamd Resistance. Naast nieuwe mogelijkheden, kende die versie tevens audiovisuele verbeteringen. Een vervolg op de game verscheen in 2009, genaamd Operation Flashpoint: Dragon Rising. Ontwikkelaar Bohemia Interactie stond tijdens de ontwikkeling niet langer aan het roer, gezien de studio toen aan de ArmA-reeks werkte. De ArmA-serie is gebaseerd op de techniek en gameplay van Operation Flashpoint, en wordt daarom door velen als het eigenlijke vervolg beschouwd.