Tien jaar geleden: Mario Sunshine gaat terug naar Mario's roots | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Mario Sunshine gaat terug naar Mario's roots | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Mario Sunshine gaat terug naar Mario's roots

Tien jaar geleden werd de nieuwe Mario-game onthuld op SpaceWorld, een beurs die Nintendo zelf elk jaar gaf in Japan. Het was de eerste Mario-platformer voor de GameCube en het zou ook de enige blijven. We beschreven Super Mario Sunshine als een echt vervolg op Super Mario 64, met een soortgelijke grafische stijl en rijke 3D-werelden.

Toch bleek Mario Sunshine met release een game van een ander kaliber te zijn. Eigenlijk is Mario Sunshine een beetje het zwarte schaap in de familie van Mario's platformgames. Waar Mario-games zich normaal afspelen in haast abstracte fantasiewerelden, daar bevond Mario zich in Sunshine op Delfino Isle, een eiland die veel weg heeft van onze eigen wereld. Zo wonen er de originele Piantas, wezens die meer op mensen lijken dan de gebruikelijke Goombas en Koopas. Bij deze echte wereld kwamen ook echte problemen, met als grootste boosdoener vervuiling. Mario wordt vals beschuldigd van vieze troep op de muren en grasvelden van het eiland en krijgt een keuze: de bak in, of alles schoonmaken. Een apart verhaal voor een aparte game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou