Tien jaar geleden: Headhunter geannuleerd? | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Headhunter geannuleerd? | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Weer een Dreamcast game naar de eeuwige gamevelden

Tien jaar geleden meldden we dat de Dreamcast-game Headhunter werd geannuleerd. Dat bleek een beetje te vroeg getreurd: de game kwam uiteindelijk nog wel in Europa voor Sega's laatste console uit, en later ook nog op de PlayStation 2. De game kwam overigens niet meer in de Verenigde Staten op de Dreamcast; in Europa hadden we de release te danken aan BigBen Interactive.

Headhunter is een derdepersoons actiegame waarin spelers controle nemen over Jack Wade, een voormalige 'headhunter' die in nabije toekomst aan geheugenverlies lijdt. In de game worden schurken opgepakt en ontdaan van hun organen, die gebruikt worden voor rijkere mensen. Jack is als hij wakker wordt geen headhunter meer en hij moet er achter komen wat er precies gebeurd is.

De game werd ontwikkeld door de Zweedse studio Amuze, die naast deze game alleen Headhunter Redemption op zijn naam heeft staan. De studio werd daarna opgeheven wegens economische problemen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou