Gamedevelopers bezorgd over gamecontent na ramp WTC

De  terreuraanslagen in de VS hadden tien jaar geleden ook gevolgen voor de game-industrie. Zo brachten enkele ontwikkelaars hun games later of zelfs helemaal niet uit.

Het Dreamcast-spel Propeller Arena werd geannuleerd omdat de game om luchtgevechten draaide die in met flats bezaaide steden plaatsvonden. Hoewel het spel de daadwerkelijke WTC-torens niet bevatte, besloot ontwikkelaar Sega toch van een lancering af te zien. Het spelhoesje van Command & Conquer: Red Alert 2 lag tijdens de aanslagen al in winkel, maar werd toch door uitgever Electronic Arts aangepast. De cover bevatte namelijk een afbeelding van een brandend World Trade Center in New York. Ook Syphon Filter 3 op de Playstation kreeg een nieuwe cover, gezien het hoesje eerst twee booskijkende, gewapende hoofdpersonages toonde met de Amerikaanse vlag op de achtergrond.

Laatst meldden we in deze rubriek dat Microsoft Flight Simulator mogelijk als trainigsmiddel zou hebben gediend voor de terroristische aanslagen op elf september. Hoewel dit nooit is bewezen, heeft Microsoft na de kritiek besloten het World Trace Center uit alle delen na Microsoft Flight Simulator 2002 te verwijderen. Ook werd het schadesysteem aangepast, waardoor vliegtuigen niet in brand vlogen na een eventuele crash.