Tien jaar geleden: Een vooruitblik op Grand Theft Auto 3 | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Een vooruitblik op Grand Theft Auto 3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Grand Theft Auto 3 preview op GameSpot

In een Gamer.nl-nieuwsbericht van ongeveer tien jaar geleden wordt er een nieuwe preview van Grand Theft Auto 3 door de Amerikaanse website GameSpot aangehaald. Grappig om te lezen is dat er op Gamer.nl nog niet over een ongelooflijke hit werd gesproken: de eerste twee delen waren immers wel leuke games, maar niet echte kla iekers en Gamer.nl merkte op dat de uitgegeven screenshots tot dusver nogal vaag waren.

Wie had toen der tijd ooit kunnen denken hoe groot en invloedrijk Grand Theft Auto 3 ging worden? De game zette niet alleen de serie op de schop, maar bleek één van de meest invloedrijke games van vorig decennium en was één van de redenen dat de PlayStation 2 zo'n ongekend populaire console werd. Grand Theft Auto was jarenlang hét voorbeeld van wat er in games allemaal mogelijk was voor de buitenwereld. Helaas richtte men zich vooral op de negatieve aspecten van de game: de mogelijkheid om het met een prostituee te doen in de auto, haar te betalen, haar vervolgens neer te knuppelen en het geld weer te pakken.

Ondanks het geweld zullen gamers vooral de vele uren plezier die ze in Grand Theft Auto 3 en de vervolgen hebben gestoken herinneren. Waar Grand Theft Auto 3 nog een vrij compacte stad aanbiedt, daar is Vice City al groter en vooral het sluitstuk, San Andreas, heeft een gigantisch oppervlak met drie steden en veel land ertu en. Grand Theft Auto 3 heeft het gameslandschap onherroeppelijk veranderd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou