Opwarmertje voor de E3 Expo

Tien jaar geleden hadden we een nieuwtje over de eerste foto's van de E3 beurs die in 2001 werd gehouden. Helaas zijn de foto's dankzij de tand des tijds inmiddels spoorloos verdwenen, maar opvallend genoeg werd de beurs dat jaar op 17, 18 en 19 mei gehouden. Tegenwoordig is E3 namelijk in juni. Dit jaar specifiek op 7, 8 en 9 juni, al zijn op 6 juni al de meeste persconferenties.

Tien jaar geleden was de E3 ook nog heel anders. Hoewel het toen al in de Convention Center in Los Angeles werd gehouden, was de show op dat moment een gigantisch spektakel in vergelijking met tegenwoordig. De tienduizenden bezoekers die drie dagen op de beurs rondliepen waren niet alleen journalisten maar ook allerlei mensen die nauwelijks in de gamejournalistiek zaten: als je specifiek voor E3 al een blog oprichtte, kon je al een kaartje krijgen. Dat zorgde natuurlijk voor overvolle zalen en veel te lange wachtrijen. Ook waren halfnaakte boothbabes nog toegestaan, terwijl die tegenwoordig tot grote spijt van de aanwezige journalisten een stuk meer kleren aan hebben.

In 2008 bedacht de organisatie dat de E3 een stuk moest krimpen. Het leek de dood van de populaire expo: uitgevers lieten veel minder zien en de zalen waren enorm klein. Na twee jaar besefte de organisatie ook dat dit de groei van de beurs en games in het algemeen tegenging, dus ging de E3 weer terug naar het oude formaat. Tegenwoordig heeft de E3 weer veel weg van de show die het tien jaar geleden was, al lopen er nu gelukkig wel wat minder mensen rond doordat het selectieproces een stuk strenger geworden is: alleen de grotere websites en bladen mogen er komen, en niet met de complete redactie.

We zijn benieuwd wat we dit jaar op de E3 allemaal kunnen verwachten. Wij zijn er natuurlijk weer bij en binnenkort doen we uit de doeken wat je van ons kunt verwachten.