Tien jaar geleden: Devil May Cry komt dichterbij | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Devil May Cry komt dichterbij

Tien jaar geleden plaatsten we nieuwe gameplaybeelden van Devil May Cry. Tot zover niets aan de hand. Maar tien jaar geleden noemden we Devil May Cry ook een horrorgame. Dat is nu ondenkbaar, maar toen het spel nog niet uit was geen hele gekke gedachte. 

Wat niet iedereen weet, is dat Devil May Cry begonnen is als een officieel vervolg binnen de Resident Evil-serie. De gameplay week echter zoveel af van waar de serie voor stond, dat er door ontwikkelaar Capcom besloten werd er een geheel nieuwe titel van te maken.

Als je goed kijkt door de pixelbrei van het onderstaande filmpje, kun je nog zien waar de Resident Evil-invloeden tot uiting komen. Hoewel de gameplay een stuk meer bewegingsvrijheid biedt, zie je de camera nog steeds iedere kamer op een bepaalde manier in beeld brengen. En dat doet weer denken aan de shots van het landhuis in de eerste Resident Evil. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou