Tien jaar geleden: Chrome aangekondigd door Techland | Gamer.nl

Tien jaar geleden: Chrome aangekondigd door Techland | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Chrome aangekondigd door Techland

Tien jaar geleden kondigde de Poolse ontwikkelaar Techland zijn nieuwe titel Chrome aan. De first person shooter speelde zich af in de tweeëntwintigste eeuw op een andere planeet.

In Chrome speelde je als de huurmoordenaar Bolt Logan in een tijd dat verscheidene organisaties strijden om het mijnen van de grondstof Chrome. De game werd veelal vergeleken met Halo, wat voornamelijk kwam door de buitenaardse setting. Bovendien kon je ook in Chrome plaatsnemen in voertuigen, waaronder een mech en een duinbuggy. In totaal telde het spel zes verschillende voertuigen.

Chrome werd door critici wi elend ontvangen. Hoewel nooit geheel duidelijk werd wat de stof Chrome exact was, vonden veel recensenten het verhaal vermakelijk. Ook de grafische stijl werd gewaardeerd. Het spel kampte echter met enkele problemen, waaronder een matige kunstmatige intelligentie en een teleurstellende multiplayer. Een vervolg op Chrome werd in 2006 aangekondigd voor onder meer de Xbox 360 en PlayStation 3, maar de game werd later geannuleerd. Wel ontving de game in 2005 een uitbreiding, genaamd Chrome: SpecForce.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou