Chrome aangekondigd door Techland

Tien jaar geleden kondigde de Poolse ontwikkelaar Techland zijn nieuwe titel Chrome aan. De first person shooter speelde zich af in de tweeëntwintigste eeuw op een andere planeet.

In Chrome speelde je als de huurmoordenaar Bolt Logan in een tijd dat verscheidene organisaties strijden om het mijnen van de grondstof Chrome. De game werd veelal vergeleken met Halo, wat voornamelijk kwam door de buitenaardse setting. Bovendien kon je ook in Chrome plaatsnemen in voertuigen, waaronder een mech en een duinbuggy. In totaal telde het spel zes verschillende voertuigen.

Chrome werd door critici wisselend ontvangen. Hoewel nooit geheel duidelijk werd wat de stof Chrome exact was, vonden veel recensenten het verhaal vermakelijk. Ook de grafische stijl werd gewaardeerd. Het spel kampte echter met enkele problemen, waaronder een matige kunstmatige intelligentie en een teleurstellende multiplayer. Een vervolg op Chrome werd in 2006 aangekondigd voor onder meer de Xbox 360 en PlayStation 3, maar de game werd later geannuleerd. Wel ontving de game in 2005 een uitbreiding, genaamd Chrome: SpecForce.