Chipfabrikanten voelen druk door gamesmarkt

Tien jaar geleden stond op Gamer.nl dat chipfabrikanten vooral door de gamesmarkt zo snel verbeteringen ontwikkelen voor de beschikbare technologie. Dat lijkt tegenwoordig natuurlijk vanzelfsprekend, en in 2001 eigenlijk ook al wel, maar dit was rond de tijd dat de ontwikkeling van grafische kaarten echt in een stroomversnelling raakte. Vooral door de release van de PlayStation 2 en de komst van de GameCube en Xbox begon het steeds sneller te gaan - niet in de laatste plaats omdat PC-gamers een stap voor de consolegamers moesten blijven.

Verder werd ook nog de ontwikkeling van -jawel- de PlayStation 3 aangehaald. Volgens het artikel was Sony al bezig met de ontwikkeling van een derde console, ook al was de tweede pas net uit.

Het lijkt er op dat gamers en ontwikkelaars maar niet kunnen stoppen met de technische race. Hoewel iedereen verwachtte dat deze generatie veel langer dan gewoonlijk zou duren, komen de eerste geruchten over een nieuwe Nintendo-console al boven water en zullen vermoedelijk ook Microsoft en Sony snel volgen. Dat komt natuurlijk mede door de constante ontwikkeling die de PC op het grafische gebied maakt, waardoor de huidige consoles al weer achterhaald beginnen te ogen.