Campzone een groot succes

Tien jaar geleden meldden we dat Campzone een groot succes bleek: honderden gamers waren naar Six Flags Holland afgereisd met hun computer om daar een week te gamen. Veel kranten, magazines en televisieploegen deden er verslag van. Deze allereerste Campzone had 400 bezoekers. Tegenwoordig ligt dat rond de 2000 bezoekers en is het een bekend fenomeen in Nederland.

Op dit moment is Campzone ook weer bezig. Afgelopen week stond er op Gamer.nl nog een uitgebreid artikel over dit festival op Gamer.nl. Een quote uit het artikel:

"Het feit dat Campzone elf dagen duurt, is ook een afwijkend en uniek element: de meeste LAN-party's duren vaak een weekend. Het is haast een vakantie waar gamers en niet-gamers samenkomen om in de buitenlucht te genieten van alles wat je ook op een 'normale' camping tegenkomt. Gamen is namelijk niet het enige dat de klok slaat op Campzone. Er zijn mensen die 's avonds lekker barbecueën, daarbij een biertje drinken en lekker kletsen met de andere campingbezoekers. Maar ook activiteiten als paintballen, karten, live-Cluedo, een ouderwetse Bingo of de tv-deuntjescompetitie zijn real-life spelletjes waar bezoekers zich aan kunnen wagen. Anders dan elf jaar geleden, toen de eerste Campzone georganiseerd werd, ligt de nadruk bij lange na niet meer alleen op digitaal vermaak. Hoewel dat natuurlijk nog wel één van de kernelementen van de belevenis is."