Tien jaar geleden: Amerikaanse Dreamcast in prijs verlaagd | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Amerikaanse Dreamcast in prijs verlaagd

Sega verlaagde tien jaar geleden de prijs van de Sega Dreamcast in Amerika naar destijds vijftig dollar. Sega was toentertijd al opgehouden met het produceren van hun console, maar er lagen nog steeds enkele Dreamcast-spelcomputers in de schappen van winkeliers.

De Sega Dreamcast verscheen op 14 oktober 1999 in Europa. Het was de eerste console die een online multiplayer kende. Zo konden spelers onder meer het schietspel Quake III Arena via de Dream Arena-service online spelen.

Het mocht echter niet baten. Een jaar na de lancering van Sega's laatste console verscheen de PlayStation 2, die ook het spelen van PlayStation-spellen en het DVD-formaat ondersteunde. De spelcomputer had mede daarom de grootste moeite een vuist te maken tegen de spelconsole van Sony. .Toen ook de Xbox van Microsoft en Nintendo's GameCube de markt betraden, duurde het niet lang voordat Sega stopte met het produceren van Dreamcast-consoles. In januari van 2001 maakte de uitgever bekend de productie een halt toe te roepen. Ongeveer negen miljoen Dreamcast-consoles gingen uiteindelijk over de internationale toonbanken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou