THQ wil meer nadruk leggen op digitale downloadmarkt | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De meest populaire gamereeksen van de uitgever zullen op zowel Xbox Live Arcade als PlayStation Network verschijnen. Naast deze twee downloadplatforms worden er ook zogenaamde games op sociale netwerken als Facebook uitgebracht, waarbij spelers door microtransacties hun game kunnen uitbreiden. Verder worden er vijftien iPad-games uitgebracht, waarvan verdere details voorlopig nog ontbreken.

THQ in het fiscale jaar 2010

THQ zag haar netto-omzet stijgen naar ongeveer 707 miljoen euro, vergeleken met een omzet van 652 miljoen euro die een jaar geleden werd behaald. De uitgever meldde een verlies van ongeveer 7 miljoen euro voor dit jaar, vergeleken met een verlies van 338 miljoen euro een jaar geleden.  "In het fiscale jaar 2010 hebben we een enorme ommedraai meegemaakt, ons marktaandeel zien groeien en onze financiële en operationele doelen overtroffen", geeft Brian Farrell, president van THQ, aan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou