THQ voegt aandelen samen | Gamer.nl

THQ voegt aandelen samen | Gamer.nl

Dit is hoe goed de film Jurassic Park is. Zelfs als het wordt nagespeeld door koddige Lego-poppetjes die constant door belangrijke scènes heen zitten te grappen, denk je aan hoe knap de film zelf is gemaakt. Je ziet de camera omhoog gaan en voor het eerst komt er een (Lego-)dinosaurus in beeld, en weer krijg je kippenvel. De kenmerkende muziek plukt aan je gevoelige snaar, de heerlijke oneliners werken op je lachspieren en de T-Rex is zelfs in Lego-vorm angstaanjagend.

Een reverse stock split zorgt ervoor dat het totaal aan uitstaande aandelen van een bedrijf afneemt. Dit is een tactiek om de individuele waarde hiervan te verhogen, omdat de waarde van het bedrijf over een lagere hoeveelheid aandelen verdeeld wordt. THQ heeft aangekondigd de aandelen per tien samen te voegen.

THQ voert deze maatregel door om te voorkomen dat het bedrijf zijn beursgenoteerde status verliest. Om die te behouden moet een aandeel THQ voor 23 juli minimaal 1 dollar waard zijn en daarna in tien opeenvolgende dagen op of boven die waarde te blijven. Een aandeel THQ is op dit moment 0,62 dollar waard.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou