THQ Nordic: '4A Games werkt aan nieuw spel'

THQ Nordic: '4A Games werkt aan nieuw spel'

Uitgever THQ Nordic laat weten dat 4A Games een nieuwe game in ontwikkeling heeft.

Het zou gaan om een "aankomend, nog niet aangekondigd AAA-project". 4A Games is de ontwikkelaar van de Metro-reeks. Metro Exodus kwam eerder dit jaar uit. Verder zou THQ Nordic in totaal tachtig games in ontwikkeling hebben, waarvan 48 titels nog niet zijn aangekondigd.

Het bedrijf kondigde daarnaast aan Piranha Bytes, de studio achter Gothic, Risen en Elex te hebben gekocht. Naast de studio heeft THQ Nordic daarmee ook alle franchises van de ontwikkelaar in handen. Piranha Bytes blijft volgens de uitgever complete creatieve vrijheid behouden en zal blijven worden aangestuurd door CEO Michael Ruve.

Het bedrijf heeft tot slot zijn kwartaalcijfers van de periode tussen 1 januari tot en met 31 maart 2019 bekendgemaakt. Het bedrijf ziet een stijging in zijn netto inkomen van 158 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, naar 1.630,5 miljoen Zweedse kronen. Vooral de release van Metro Exodus en Satisfactory hebben bijgedragen aan het succes van de uitgever. THQ Nordic heeft in diverse regio ook grote spellen van andere uitgevers uitgebracht. Hieronder vallen onder andere Kingdom Hearts 3 van Square Enix en Resident Evil 2 en Devil May Cry 5 van Capcom.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou