THQ leed in het afgelopen fiscaal jaar zwaardere verliezen dan verwacht en zag haar omzet behoorlijk dalen. Het afgelopen kwartaal daalde de omzet met €140 miljoen naar iets meer dan €127 miljoen. Het verlies steeg in dezelfde periode met €26 miljoen naar bijna €75 miljoen. Daarnaast daalde het aandeel THQ ook aanzienlijk.

Andere koers

In het gehele fiscale jaar 2009 is de omzet van THQ met liefst €750 miljoen gedaald naar €623 miljoen. In vergelijking met 2008 steeg het totale verlies met €26,5 miljoen naar €324 miljoen. Volgens de president van THQ, Brian Farrel, zal de uitgever zich in de toekomst meer richten op titels voor kinderen en casual gamers, om zo een groter publiek aan te spreken. “We investeren in de merken en producten die het meeste potentieel hebben om THQ op de lange termijn winstgevend te maken”, aldus Farrel.

Kostensanering

THQ wil met een nieuw business plan proberen om een positieve lijn in te zetten. Onlangs werden 600 werknemers, 24% van het totale personeelsbestand, op straat gezet. Ook drong de uitgever haar kosten terug met ruim €165 miljoen. “THQ heeft flink in de kosten gesneden, maar uiteindelijk moeten de games zorgen voor meer omzet”, aldus markanalist Eric Handler.