Volgens THQ heeft Zuffa de documentatie verkregen doordat de uitgever in het verleden gesprekken heeft gevoerd met Electronic Arts over een mogelijke overname. Voorafgaand aan het faillissement eerder dit jaar, had THQ EA benaderd omdat het financiële problemen voorzag en de bedrijfsvoering hierdoor in de problemen kon komen. EA zou vervolgens de documenten doorgespeeld hebben, wat mogelijk tot de plotselinge breuk tussen THQ en Zuffa geleid heeft.

Reconstructie

In de gerechtelijke documenten is het volgende te lezen over de vermeende gang van zaken. "Tegen het eind van november 2011 berekende THQ dat het zonder kapitaal zou zitten binnen enkele maanden en daarna geen grote projecten meer kon ondersteunen, waaronder de volgende games in de UFC-franchise."

Een maand later voorzag THQ EA van interne documentatie, waaronder gedetailleerde verkoop- en omzetcijfers. "Na 12 december, meetings op hoog niveau, verscheidene discussies en een review van de managementprojecties brak EA de onderhandelingen af en beweerde het geen interesse te hebben."

Twee weken later zou Zuffa hebben gedreigd de licentie met THQ stop te zetten op basis van THQ's aanstaande solvabiliteitsprobleem. "EA heeft willens en wetens de interne financiële informatie en vooruitzichten gecommuniceerd aan Zuffa".

Eisen van THQ

Uiteindelijk werd in juni van 2012 een nieuw partnerschap tussen EA en Zuffa aangekondigd. Zuffa betaalde tien miljoen dollar aan THQ voor de contractbreuk die het hierdoor pleegde. THQ is echter van mening dat het minimaal het dubbele had moeten ontvangen. Ook wil het toenmalige waarde van de serie terugzien, samen met de misgelopen rente tot aan september van dit jaar.