"Wanneer je naar het artwork voor Homefront kijkt zie je dat de Verenigde Staten in Modern Warfare 2 heel anders is dan in onze game", meldt Votypka aan het tijdschrift PSM3. "[De wereld van Modern Warfare 2] is leeg. Er zijn geen mensen, geen slachtoffers, gewoon een stel soldaten dat in Amerika aan het vechten is."

Bezet land

"Homefront gaat veel verder dan dat. Het gaat om het ervaren van een bezetting, zowel als soldaat en als mens. Half-Life 2 was één van onze inspiratiebronnen, zeker wanneer het gaat om het vertellen van een boeiend verhaal en het maken van een diepere wereld dan in de meeste shooters wordt getoond", aldus Votypka. "We willen het Amerika dat iedereen kent pakken en laten zien hoe het zou zijn als Korea het land bezet. Een wereld die bezet is lijkt meer op Half-Life 2 dan op Modern Warfare 2."

Homefront komt later dit jaar naar Xbox 360, PlayStation 3 en PC en speelt zich af in 2027, waar Noord-Korea Zuid-Korea en Japan bezet om door te stoten naar de Verenigde Staten. De game heeft geen tussenfilmpjes, maar laat alles zien door de ogen van de speler, net als in Half-Life 2.