De rechter moet de verkoop van THQ officieel nog goedkeuren, maar de uitgever heeft er al mee ingestemd. CEO Brian Farrell heeft ook al een brief uitgestuurd om medewerkers op de hoogte te brengen.

De verkoop van THQ verloopt hoogstwaarschijnlijk als volgt:

Uitgever Sega koopt ontwikkelstudio Relic Entertainment voor 26 miljoen dollar aan. De ontwikkelaar werkt momenteel aan de strategiegame Company of Heroes 2. Koch Media koopt ontwikkelaar Volition (dat de Saints Row-games heeft gemaakt) voor 22,3 miljoen dollar en het Metro-IP voor 5,8 miljoen dollar aan.

Ontwikkelaar Crytek krijgt de naam Homefront in handen voor 500.000 dollar; de studio werkte in opdracht voor THQ aan Homefront 2. Uitgever Ubisoft koopt de Montreal-ontwikkelstudio van THQ voor 2,5 miljoen dollar en de South Park-game voor 3,2 miljoen dollar.

Darksiders-ontwikkelaar Vigil Games is nog niet verkocht. Farrell laat weten dat er nog naar kopers wordt gezocht. Lukt dit niet, dan worden de betrokken medewerkers ontslagen. Hij wenst hen succes met hun verdere loopbaan, evenals de andere werknemers die vanwege de verkoop hun baan verliezen. De CEO van THQ verwacht dat de transacties deze week hun doorgang vinden.