The Wizard of Oz: Beyond the Yellow Brick Road is al een tijd geleden aangekondigd voor de Aziatische markt, maar in overleg met D3 Publishers en Warner Bros. (zij beheren het merkrecht van The Wizard of Oz) heeft Xseed Games de rechten gekregen om de game ook voor de Engelstalige markt klaar te stomen.

De weg naar huis

In The Wizard of Oz: Beyond the Yellow Brick Road kruip je in de huid van Dorothy, een gezonde boerenmeid uit Kansas die door een orkaan terecht komt in het land van Oz. Om weer naar huis te kunnen, zal ze de Yellow Brick Road moeten volgen, maar ook de strijd aan moeten gaan met verschillende vijanden in turn-based-gevechten. De game belooft volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van de DS en heeft bovendien een opvallende en verfrissende kijk op wat er gebeurt als Dorothy het einde van de Yellow Brick Road bereikt.

Vooralsnog gaat Xseed Games de game alleen in de Verenigde Staten uitbrengen, rond het einde van het derde kwartaal van dit jaar. Xseed Games is onder meer bekend van de games Little King's Story en Wild Arms.