Nieuws

Fans teleurgesteld in The Witcher 3 mod tools

Geen plannen voor een REDkit

Geschreven door Thijs Arnoldus op
De mod tools voor The Witcher 3: The Wild Hunt die vorige week verscheen zorgt voor een storm aan kritiek op Twitter. Modders klagen dat de tools zeer beperkt zijn en beloftes niet zijn nagekomen.

De modkit maakt het mogelijk om de look-and-feel van de fantasie-rpg aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld het uiterlijk van Roach, het paard van hoofdpersoon Geralt, aangepast worden.

Modders verwachten meer van de tools en willen meer vrijheid om de game naar eigen hand aan te passen, zoals dat eerder wel kon met de REDkit voor The Witcher 2: Assassins of Kings. CD Projekt Red community manager Marcin Momot reageert in een bericht op Twitter: "Dit is de mod support voor The Wild Hunt. Op dit moment zijn we niet van plan iets anders uit te brengen."

Dit artikel delen:

Lees meer

Win kaarten voor de ESL counterstrike finals Forza Motorsport 6
1

Reacties op: Fans teleurgesteld in The Witcher 3 mod tools

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 17 augustus 2015 13:26
  Ik snap dat het teleurstellend is dat deel 3 minder modbaar zal zijn dan de voorganger, maar de reacties online zijn weer erg verwend. De ontwikkelaar heeft nooit volledige modding tools beloofd; er is alleen gezegd dat ze keken naar de mogelijkheden.

  Wellicht zijn er prima redenen om geen volledige REDkit voor The Witcher 3 uit te geven. Misschien leent de techniek van het spel zich niet goed voor modding, of is er gebrek aan tijd / geld. Een goede, gebruiksvriendelijke editor bouwen kan honderden extra manuren kosten. Ze zijn daar niet toe verplicht, hoe jammer het ook is dat we nu wellicht geen grote, ingrijpende mods voor dit spel gaan zien.

  CD Project RED werkt aan twee uitbreidingen voor TW3 en aan hun volgende game (Cyberpunk 2077), dus ze hebben waarschijnlijk prioriteiten moeten stellen. Je kunt niet alles hebben :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.