The Witcher 2 verkoopt 200.000 keer op Steam | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het interview stelt Rambourg dat PC-titels ook goed kunnen verkopen zonder de aanwezigheid van Digital Rights Management (DRM), dat veelal een activatie van een spel via internet vereist of zelfs een voortdurende netwerkverbinding. Hij onthult dat The Witcher 2 via Good Old Games 40.000 keer verkocht is (waar een DRM-vrije versie te koop is), terwijl van het spel op verschillende andere platformen zoals Direct2Drive en GamersGate gecombineerd zo'n 10.000 exemplaren over de digitale toonbank zijn gegaan.

Met de onthulling van deze cijfers, kwamen ook die van het digitale distributienetwerk Steam aan het licht. Platformhouder Valve onthult zelf zelden informatie over het aantal verkopen dat op Steam beschikbare games genereren. Wat het percentage is van de Steam-verkopen ten opzichte van het totaal, is niet bekend. Eind augustus liet een woordvoerder van ontwikkelaar CD Projekt weten dat het spel bijna een miljoen keer verkocht was. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou