"Ons doel is om onze klanten en fans zo gelukkig mogelijk te maken en te belonen voor de aankoop van ons spel. Kopieerbeveiliging ondersteunt die filosofie niet omdat deze obstakels creëert voor kopers van een legale versie", vertelt development director Adam Badowski. "Wij willen piraterij tegenwerken door superieure waarde te garanderen voor het uiteindelijke product. Dit betekent dat het superieur moet zijn in elk aspect: minder problematisch om te gebruiken en installeren, volledige ondersteuning, toegang tot extra content en service", legt Badowski uit. "Vandaar dat we vonden dat, als we de kopieerbeveiliging houden, we onze legitieme gebruikers problemen zouden bezorgen."

Badowski vertelt dat de kopieerbeveiliging wel zijn werk heeft gedaan. "De kopieerbeveiliging was nodig om te vermijden dat het spel gestolen werd voordat het officieel uitkwam. Het heeft zijn doel verricht, dus we geven onze fans nu graag de volledige vrijheid en controle over het spel die ze verdienen."

Patch 1.1

Naast de kopieerbeveiliging verbetert de patch nog een aantal andere zaken. De framerate kan met vijf tot dertig procent toenemen en de game zou kortere laadtijden moeten hebben. Tevens zijn willekeurige crashes volgens CD Projekt verholpen en is er een probleem opgelost met het downloaden van extra content. De gratis downloadbare uitbreiding Troll Trouble zit bovendien in deze update verwerkt. Een bug waardoor spelers de Blood Curse-missie niet konden voltooien is ook aangepakt.