Nieuws
The Stanley Parable

The Stanley Parable: Ultra Deluxe uitgesteld naar begin volgend jaar

Game is al meerdere keren uitgesteld

Geschreven door Michel Musters op
The Stanley Parable: Ultra Deluxe is uitgesteld naar begin 2022.

Dat hebben ontwikkelaars Galactic Cafe en Crows Crows Crows aangekondigd. De game zou in eerste instantie al in 2019 uitkomen, maar werd toen uitgesteld naar 2020 en vervolgens 2021. Ook dat blijkt niet haalbaar. Het spel komt uit op pc en consoles, maar om welke consoles het precies gaat is nog niet bekend.

In The Stanley Parable speelt de speler als kantoormedewerker Stanley. in first-person-perspectief moet de speler verschillende taken uitvoeren in een kantoorgebouw die worden geïnstrueerd door de verhaalverteller. De speler heeft hierin de keuze om het pad te volgen dat wordt geadviseerd door de verteller of zijn eigen weg te kiezen en daarmee het verloop van het verhaal aan te passen. Dit kan leiden tot verschillende eindes in de game. 

De Ultra Deluxe-editie moet een soort mix tussen een remake en een remaster worden, met nieuwe eindes en meer content.

Dit artikel delen:

Lees meer

Kingdoms of Amalur-uitbreiding Fatesworn verschijnt op 14 december PSVR-game Moss: Book 2 komt in de lente van 2022 uit
4

Reacties op: The Stanley Parable: Ultra Deluxe uitgesteld naar begin volgend jaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 3 december 2021 13:16
  het was een leuke gimmick hoor, maar laten we even eerlijk zijn: je kunt dit geen spel noemen. Met een paar uur moeite heb je alle verschillende triggers en paden wel gevonden en dan heb je 0 reden om Stanley nog eens een keer op te starten. Je kunt het net zo goed op Youtube bekijken want het gaat om de narrator en zijn uitbarstingen.

  Dus ok, meer content. Dat betekent dat je niet zeg 3 uur bezig bent maar misschien 5 of 6 uur. Ik denk dat het zijn doel voorbij schiet, dat wordt teveel van het goede. the Stanley Parable was exact lang genoeg zodat het niet op je zenuwen gaat werken.

  Maar ik ga het meemaken, misschien wordt het alsnog goed ontvangen. Ik heb zo'n vermoeden dat dit enkel een Youtube feestje gaat worden, vergelijkbaar met games zoals Welcome to the Game. Dat was ook een klassiek voorbeeld van mensen kijken graag hoe andere mensen het spelen, maar ZELF de aanschaf doen… neuh.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ryme

  • 3 december 2021 14:23
  @gimbal2 Welke gimmick heb je het over? En wat maakt volgens jou wel een spel dan? De interactie? Of kun je dit geen spel noemen omdat het bestempeld is als walking simulator? Of is het geen spel omdat er geen replaywaarde is nadat het is uitgespeeld?

  Ik snap je hele verhaal niet. Blijkbaar zijn er toch genoeg fans en andere mensen die hier wel op zitten te wachten anders zouden ze dit niet maken en werd het ook niet vermeld op meerdere gamesites.

  Het is bijna weekend joh, laat dat laatste beetje azijn lekker staan en probeer ervan te genieten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  arthurvv

  • 3 december 2021 15:11
  @Ryme Hoewel ik het absoluut niet eens bent met 'je kunt dit geen spel noemen' (The Stanley Parable is een geweldige game!), snap ik de scepsis ergens wel. Is zo'n remaster nodig? Is dit nog leuk als je het origineel hebt gespeeld? Wordt het idd niet te veel van het goede? We gaan het zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ryme

  • 9 december 2021 10:34
  @arthurvv Zo zou je wel naar elke remaster kunnen kijken. Het is ook niet alleen maar een simpele remaster waar ze wat verbeterde graphics tegen aan gooien. Er word ook nog meer content aan toegevoegd

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.