Nieuws
Sinking City

The Sinking City uit winkels verwijderd om ruzie over royalty's

Strijd tegen uitgever Nacon

Geschreven door Erik Nusselder op
De horror-detectivegame The Sinking City is verwijderd van meerdere digitale winkels, waaronder Steam, PlayStation 4 en Xbox One. Een ruzie over royalty's ligt daaraan ten grondslag, blijkt uit een statement van ontwikkelaar Frogwares.

In het statement wordt de juridische strijd uitgelegd tussen de ontwikkelaar en uitgever Nacon, die onlangs fuseerde met Bigben Interactive. Volgens Frogwares weigert Nacon om de ontwikkelaar royalty's te betalen. Het verschuldigde bedrag zou ongeveer een miljoen euro bedragen.

Frogwares sloot in 2017 een overeenkomst met Nacon: in ruil voor financiële steun tijdens de ontwikkeling, kreeg Nacon het recht om de game op een aantal platformen uit te geven. De ontwikkelaar zou geld krijgen bij elke milestone en daarna een deel van elke verdiende euro. Volgens Frogwares begonnen de problemen echter al snel.

"BBI/Nacon lag honderden en honderden dagen achter met hun betalingen. Elk bedrag was gemiddeld veertig dagen te laat, terwijl onze milestones altijd op tijd waren en werden goedgekeurd", aldus het statement. Nadat de game uitkwam, kreeg Frogwares een confronterend bericht van de uitgever. "De milestones die eerder waren goedgekeurd, werden geannuleerd. Dat betekende dat we geen winsten van de game zouden krijgen. Achteraf annuleren en zeggen dat we niet op tijd geleverd hebben over een game die al is uitgebracht, is onacceptabel. Daar begon ons juridisch gevecht."

Frogwares beschuldigt de uitgever er ook van dat de rol van de ontwikkelaar is geminimaliseerd in marketingmaterialen, zodat het lijkt alsof Nacon de eigenaar van de rechten is. Volgens Frogwares hebben ze afgesproken dat de rechten op het IP in handen van de studio blijft.

The Sinking City is een horrorgame geïnspireerd door de werken van H.P. Lovecraft en kwam vorig jaar juni uit. Gamer.nl gaf de game een 6,5 en noemde het 'mooie horror in een lelijk jasje'. Het spel is onder andere nog verkrijgbaar via de website van Frogwares zelf en op de Nintendo Switch, waar Frogwares de game zelf op uitgaf.

Dit artikel delen:

Lees meer

Super Bomberman R Online komt in september exclusief naar Stadia Spiritfarer is een prachtige managementgame over leven en dood
1

Reacties op: The Sinking City uit winkels verwijderd om ruzie over royalty's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 26 augustus 2020 19:40
    Zaken als wie de rechten op IP heeft zal toch wel afhandeld zijn via het contract. En eerst milestones goedkeuren en achteraf annuleren is natuurlijk not done. 40 dagen 'te laat' betalen is redelijk standaard in de zakelijke wereld, hoe vaak wij wel niet te horen krijgen dat ondanks een betalingstermijn van 2 weken dat de klant aangeeft, nee, wij betalen standaard pas na 30 dagen, terwijl dus duidelijk bij de voorwaarden staat voordat je het pakket bestelt dat er binnen 2 weken na levering betaalt moet hebben.. Hell sommige bedrijven zeggen zelfs 60 dagen..

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.