Het is alweer 2 jaar geleden dat Maxis met The Sims op de markt kwam, een game die heel het bedrijf en heel de gamewereld veranderd heeft. Het spel bleek niet alleen gespeeld te kunnen en willen worden door de casual gamers, maar ook door veel mensen die nog nooit een computer aangeraakt hadden.

Inmiddels zijn er maarliefst vijf uitbreidingen verschenen, welke allemaal even goed verkocht hebben. Volgend jaar komt Maxis met de volgende stap in het The Sims epos, namelijk met de online variant, genaamd The Sims Online. Tot die tijd blijft men ook het origineel nog wel aanschaffen, in week van 12 december stonden er 2 The Sims games in de top 3 van best verkochte games. 1 The Sims: Unleashed Expansion Pack - Electronic Arts $25

2 Harry Potter & The Chamber Of Secrets - Electronic Arts $29

3 The Sims Deluxe - Electronic Arts $41

4 Roller Coaster Tycoon 2 - Infogrames Entertainment $28

5 MS Zoo Tycoon - Microsoft $27

6 Backyard Hockey - Infogrames Entertainment $19

7 MS Age Of Mythology - Microsoft $43

8 The Sims: Vacation Expansion Pack - Electronic Arts $28

9 MS Zoo Tycoon: Marine Mania Expansion Pack - Microsoft $28

10 Medal Of Honor: Allied Assault Spearhead Expansion Pack - Electronic Arts $30Zoals in de lijst te zien is doet ook Electronic Arts het goed met de 'vergaming' van J.K. Rowling's Harry Potter. Meer informatie over de samenstelling van de top 10 is te vinden op de volgende website.