Het begint er zo langzaamaan op te lijken dat uitgevers niet meer terug deinzen voor het uitbrengen van games op DVD. Zeker omdat games steeds groter in omvang worden en steeds meer mensen een DVD speler in hun PC hebben, lijkt dit een aantrekkelijk alternatief voor een paar dozijn CD-rom schijfjes. Dat de extra ruimte op een DVD mooi opgevuld kan worden heeft de filmindustrie reeds laten zien. Electronic Arts volgt dit voorbeeld met de DVD release van The Sims 2, waarbij je de nodige 'special features' kunt verwachten.

Zo zal de DVD editie met meer dan 60 minuten tekst en uitleg van de ontwikkelaars komen, die je alle ins en outs van het spel uit de doeken doen. Zo leer je onder andere hoe de Filmmaker in zijn werk gaat, een van de nieuwe features van het spel, waarmee je eenvoudig een film in elkaar kunt draaien die het levensverhaal van je Sim vertelt. Ook staan er een aantal filmpjes op de DVD die de ontwikkelaars zelf met deze moviemaker gemaakt hebben. Ook zijn er een aantal bloopers te bekijken die natuurlijk niet in de uiteindelijke versie van het spel zitten.

Deze extra features geven de DVD versie een aardige meerwaarde ten opzichte van de CD-Rom versie. Helaas is er nog geen officiële bevestiging of de DVD versie ook in Europa zal verschijnen. De Europese release van The Sims 2 staat geplanned voor 24 september. Ons advies: sla de week ervoor een vrachtlading EA aandelen in. Ze zouden wel eens kunnen gaan stijgen.