Nieuws

The Last of Us: Left Behind deze maand als standalone download

Vanaf 12 mei beschikbaar

Geschreven door David Kers op
De uitbreiding The Last of Us: Left Behind verschijnt op 12 mei als losse download in de PlayStation Store. Dit maakte ontwikkelaar Naughty Dog vandaag bekend.

The Last of Us: Left Behind kost 9,99 euro en verschijnt op PlayStation 3 en PlayStation 4. Voorheen was het origineel nodig om de uitbreiding te spelen. Daarnaast bevat de standalone download een twee uur durende proefperiode van de online multiplayer-modus van het spel. Hierin vorm je een groep met andere spelers die 12 weken moeten zien te overleven.

The Last of Us: Left Behind speelt zich af voor het verhaal van het origineel. De meisjes Ellie en Riley reflecteren op hun leven bij de militaire academie en op hun jeugd. In een andere tijdzone overleven Ellie en Joel in een wereld die er inmiddels erger aan toe is. Op beide momenten ontdekken de personages het belangrijkste verweer tegen de stervende wereld: vriendschap.

Het origineel, The Last of Us, verscheen in 2013 voor de PlayStation 3 en was een van de meest geprezen spellen van dat jaar. Het spel speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waarin het veertienjarige meisje Ellie en veteraan Joel moeten zien te overleven. De steden in deze wereld zijn al jaren verwoest, planten groeien overal. De overgebleven mensen zijn vrienden en vijanden tegelijk. Daarnaast lopen er mutanten rond in deze wereld. In 2014 werd een vernieuwde versie van het spel, The Last of Us Remastered, uitgebracht voor de PlayStation 4.

Vorig jaar werd bekendgemaakt dat het spel verfilmd wordt. Sam Raimi treedt op als producent. Hij was eerder de regisseur van Evil Dead en de eerste Spider-Man-filmtrilogie. Het script wordt geschreven door Neil Druckmann, die ook al het verhaal van het spel heeft verzorgd.
 

Bron: PlayStation

Dit artikel delen:

Lees meer

Vrijmimod: De vijf beste Star Wars-mods Bonami Spelcomputer Museum opent vandaag zijn deuren
4

Reacties op: The Last of Us: Left Behind deze maand als standalone download

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TripleDad

  • 1 mei 2015 17:14
  Verplichte kost! Ik denk wel dat je wat van de impact mist als je het hoofdverhaal niet gespeeld hebt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  geert1

  • 1 mei 2015 23:17
  Zeker weten. Eigenlijk niet heel nuttig om dit als losse download aan te bieden, naar mijn mening. The Last of Us moet in zijn geheel ervaren worden, en is zeer de moeite waard. Aan de andere kant: Misschien dat deze DLC wel als een leuk voorproefje kan dienen op de hoofdgame. Als er zieltjes mee gewonnen worden, hoor je mij niet klagen. TLOU is misschien wel mijn favoriete game ooit. Nou ja, samen met de Mass Effect-trilogie, Heroes of Might & Magic III, Half Life 2, Dragon Age: Origins en nog enkele :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Massiv

  • 2 mei 2015 06:44
  Het orgineel destijds gelijk gekocht en op hard volledig uitgespeeld man wat een beleving! De uitbreiding nooit gespeeld eigenlijk dus tijd voor de remaster bundel. Een van de beste games ooit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Unify

  • 2 mei 2015 17:19
  Ooit op een dag hoop ik dat dit spel misschien toch nog uit komt op de PC.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.