Zo'n twee jaar geleden bracht Bethesda Softworks het derde deel uit de Elder Scrolls serie uit: Morrowind. Dankzij de schitterende graphics en grote wereld werd de game een enorm succes. Men ontving de nodige awards en de game verkocht uitstekend, wat resulteerde in de expansion packs Tribunal en Bloodmoon. Het leek dan ook een kwestie van tijd eer Bethesda zou beginnen aan een vierde Elder Scrolls game.

Nu lijkt men twee jaar na de release er dan eindelijk werk van te gaan maken; in een advertentie geeft men aan op zoek te zijn naar een World Builder voor een nieuw deel uit de Elder Scrolls serie. Bovendien zoekt men iemand voor "general RPG development" op de PC en next-generation consoles, wat zou kunnen suggereren dat men de nieuwe game op zowel de PC als next-generation consoles uit wil gaan brengen.Developer Bethesda Softworks is staffing up in anticipation of development for next-generation consoles, as well as future games in the Elder Scrolls series, according to a pair of updates to its online help-wanted page.

The new advertisements seek a World Builder for the next Elder Scrolls game and a new programmer to work on general RPG development "for the PC and future-generation consoles." The last Elder Scrolls title, Morrowind, was developed for both the PC and Xbox, the first multiplatform game in the series.

Dat men nu lijkt te gaan beginnen aan de ontwikkeling van The Elder Scrolls IV betekent overigens niet dat we de game in de zeer nabije toekomst kunnen verwachten. Allereerst zal het nog even duren eer de next-generation consoles te koop zijn waarop de game zou kunnen verschijnen. Bovendien heeft Bethesda in het verleden ook ruim de tijd genomen voor het ontwikkelen van haar games; zo duurde de ontwikkeling van Morrowind meer dan vijf jaar.