Tetris-film in de maak | Gamer.nl

Tetris-film in de maak | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Productiebedrijf Threshold Entertainment werkt samen met Tetris Company aan een speelfilm van het retro-computerspel. Het is een zogenoemde live-actionfilm, wat betekent dat er ook gebruikgemaakt zal worden van menselijke acteurs.

Hoewel er nog geen regi eur of cast is, is er wel al een verhaal bedacht. "Het wordt een grootste, epische sci-fi-film", aldus Threshold-ceo Larry Kasanoff. Hij houdt vol dat het geen film wordt over een paar "geometrische vormen".

"Merken zijn de nieuwe sterren van Hollywood", aldus Kasanoff. Als de Tetris-film inderdaad een succes wordt, hoopt hij het merk verder te exploiteren. "Wat je zult zien in Tetris is een heel klein topje van een ijsberg met galactische betekenis."

Mortal Kombat

Kasanoff bracht eerder al de Mortal Kombat-games naar het witte doek. De eerste film, uit 1995, draaide een omzet van zo'n 70 miljoen dollar. De tweede Mortal Kombat-film (1997) was goed voor 35 miljoen dollar. Threshold Entertainment werkte de afgelopen jaren vooral mee aan grote animatieprojecten met Marvel, Lego en Star Wars.

Het originele Tetris werd in juni 1984 uitgebracht door Sovjet-spelontwerper Alexej Pajitnov. De game werd een groot succes en werd in 1989 meegeleverd met de originele Game Boy van Nintendo.

Door NUtech


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou