Nieuws
Tencent

Tencent sloot in 2020 recordaantal overnamedeals in game-industrie

Meer overnames en samenvoegingen dan elk ander bedrijf

Geschreven door Jacco Peek op
In 2020 sloot Tencent 31 deals die te maken hebben met overnames of samenvoeging in de game-industrie. Dat is meer dan elk ander bedrijf vorig jaar, meldt analysebedrijf Niko Partners (via Games Industry).

Volgens Niko Partners is het aantal investeringen driemaal zo hoog als in 2019 en viermaal zo hoog als in 2017. De deals bestaan uit overnames, samenvoegingen en het kopen van aandelen in uitgevers en ontwikkelaars.

De grootste overname was die van Leyou Technologies, moederbedrijf van Splash Damage en Warframe-ontwikkelaar Digital Extremes, voor 1,5 miljard dollar. Ook kocht het onder andere een onbekend aandeel in PlatinumGames, stak het 148 miljoen dollar in ontwikkelaar en uitgever Funcom en steeg het aandeel in het Chinese Bilibili naar 18 procent.

Volgens Niko Partners is Tencent 'conservatief' in het doen van investeringen en zoekt het bedrijf enkel namen uit die eerder een hit produceerden. Ook zijn de bedrijven waarin wordt geïnvesteerd over het algemeen kleiner dan in de jaren ervoor.

Tencent is wereldwijd het grootste bedrijf dat actief is in de game-industrie. Naast games heeft het onder andere bedrijfstakken in social media, films, muziek en comics.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hitman 3 is 'grootste digitale lancering' in de franchise De Astro A20 Gen 2: Next-gen gameheadset met twee gezichten
0

Reacties op: Tencent sloot in 2020 recordaantal overnamedeals in game-industrie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.