Nieuws
Clash of Clans

Tencent koopt Clash of Clans-maker Supercell

Supercell blijft onafhankelijk

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

De Chinese internetgigant Tencent koopt 84 procent van de aandelen in Supercell, de gamesmaker die onder meer bekend is van de mobiele hit Clash of Clans.

De Chinese internetgigant Tencent koopt 84 procent van de aandelen in Supercell, de gamesmaker die onder meer bekend is van de mobiele hit Clash of Clans.

Dat heeft het bedrijf dinsdag bevestigd, nadat eerder al geruchten gingen over een overname. Tencent neemt de aandelen over van het Japanse concern Softbank, dat eerder de controle had over Supercell.

Bij de transactie wordt de gamesontwikkelaar uit Helsinki gewaardeerd op 10,2 miljard dollar (9 miljard euro). Supercell blijft onafhankelijk van zijn Chinese eigenaar opereren.

In 2013 werd Supercell nog gewaardeerd op rond de 3 miljard dollar. Een jaar geleden was dat gestegen tot meer dan 5 miljard, aldus bronnen van de Wall Street Journal.

Sindsdien heeft Supercell opnieuw indruk gemaakt op investeerders, met een omzet van 2,3 miljard dollar in 2015. Daarop werd een winst van 924 miljoen dollar gemaakt.

In tegenstelling tot veel concurrenten houdt Supercell zijn gamesaanbod relatief beperkt. Het bedrijf biedt momenteel vier games aan: Clash of Clans, Clash Royale, Hay Day en Boom Beach. Alle games zijn gratis, maar Supercell verdient goed aan aankopen binnen de apps.

Bron: NU.nl

Dit artikel delen:

Lees meer

Vivendi koopt nog meer aandelen in Ubisoft Als meisje spelen is optie in South Park: The Fractured But Whole
0

Reacties op: Tencent koopt Clash of Clans-maker Supercell

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.