Temtem verwijdert 900 spelers

Temtem verwijdert 900 spelers

Crema, de ontwikkelaar van de populaire MMO Temtem heeft bijna 900 spelers uit de game verwijderd en geeft die spelers ook niet de mogelijkheid om hun ban aan te vechten.

Temtem is een MMO die sterk lijkt op de populaire Pokémon-franchise. De game kwam 21 januari uit op Steam en krijgt ook op een release op de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One. Nu heeft ontwikkelaar Crema de eerste spelers uit de game verbannen. Het was eerst onduidelijk waarom dat gebeurde, maar afgelopen maandag werd er via Twitter uitleg gegeven. Volgens het Temtem-team waren alle spelers valsspelers die cheats gebruikten of bewust misbruik maakten van bugs en glitches om verder te komen in het spel. Hierdoor kunnen ze hun ban ook niet meer aanvechten.

De ontwikkelaar was hier niet van gediend en ging meteen onderzoeken welke spelers aan het valsspelen waren in Temtem. In een follow-up tweet geeft Crema verder ook aan dat deze 900 spelers niet de laatste zijn die uit de game verwijderd zijn. De ontwikkelaar gaat alles op alles zetten om valsspelers uit Temtem weg te houden, maar geeft ook aan dat spelers die later een ban krijgen wel gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om hun verwijdering aan te vechten.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Prima dat de bans niet aangevochten kunnen worden zolang de ontwikkelaars daadwerkelijk 100% zeker zijn van wat deze spelers hebben misdaan.

0
test

@poklaan Oneens. Ik krijg altijd een beetje de kriebels wanneer iemand zegt dat ze 100% zeker zijn. Daarbij, als de spelers de ban wel aanvechten kan het resultaat nog steeds zijn dat ze geband blijven. (trouwens,hoeveel van de 900 zouden überhaupt de ban aanvechten als ze zelf ook wel weten dat ze fout zitten)

0
test

Ik vind persoonlijk gebruik van bugs en exploits niet iets waarvoor geband moet worden. (hacken wel). Delete dan die mensen hun savegame ofzo. Die bugs e.d. hebben ze er zelf in gestopt en niet tijdig gspatched. Zeker met al die streamers tegenwoordig worden een hoop spelers gestimuleerd om bugs en exploits te gebruiken om sneller een doel te bereiken. Speedrunners doen niet anders. Ik heb verder geen interesse in TemTem maar zou het jammer vinden als andere developers hun beleid over nemen.

0
test

@moelody Even een kleine nuance. Ja speedrunners doen niet anders dan exploits gebruiken, maar dit doen ze in single player games waarbij ze dus niet een oneerlijk voordeel krijgen over andere spelers. Hier draait het om een online game waarbij dat dus wel het geval is. Bovendien gebeurd dit over het algemeen alleen als het draait om een exploit waarvan het overduidelijk is dat het niet de bedoeling is dat de game op die manier werkt. Ik ben het er wel mee eens dat iemand ten alle tijden een ban moet kunnen aanvechten en dat ze een stuk meer open kunnen zijn om precies welke exploits het gaat zodat ook alle andere spelers weten dat ze dit NIET moeten doen.

0

Aanbevolen voor jou