Allison legt uit dat men intern bij Telltale keek waar men het liefste aan wilde werken. "We keken naar de belangrijkste elementen en waar we gepassioneerd over zijn. Daarna vragen we ons af of er genoeg publiek voor is. We willen franchise die erg moeilijk zijn te vertalen naar traditionele games, we willen niet een Walking Dead first-person shooter maken. We willen werken met personages, het verhaal, de drama en relaties. We kijken naar franchise die gigantisch zijn en al die elementen hebben."

Telltale ging vervolgens een jaar onderhandelen met HBO totdat de deal was gemaakt om meerdere Game of Thrones-games te maken. De game werd begin deze maand op het VGX-evenement aangekondigd, maar er is nog geen gameplay van getoond. Volgens Telltale draait het spel om de televisieserie en niet om de boeken.

Allison liet ook weten hoe Tales from the Borderlands ontstond. We zaten in bij Spike VGA's vorig jaar aan een tafel naast (Borderlands-ontwikkelaar) Gearbox. We praatten een beetje met ze en ik weet niet precies wanneer we eruit waren dat we een game voor ze gingen maken, maar het was na een paar cocktails. We hadden het ook kunnen laten vallen en denken dat heet aan teveel tequila lag, maar toen we thuiskwamen zijn we er mee doorgegaan. Het Borderlands-universum heeft zoveel potentie, al die geweldige personages." Tales From the Borderlands moet dan ook geen shooter worden, maar een adventure in de stijl van Telltale-games.