Nieuws
The Medium

Televisieserie gebaseerd op horrorgame The Medium in de maak

Bloober Team werkt samen met Tomasz Bagiński en Platige Image

Geschreven door Michel Musters op
Er wordt een televisieserie gebaseerd op het horrorspel The Medium gemaakt.

Dat heeft ontwikkelaar Bloober Team aangekondigd. Het gaat om een samenwerking tussen de ontwikkelaar en Platige Image, met filmmaker en animator Tomasz Bagiński (die onder andere aan de The Witcher-serie voor Netflix heeft gewerkt) en Bloober Team-baas Piotr Babieno aan het roer. 

"De laatste hits op streamingdiensten die zijn gebaseerd op games, zoals Cyberpunk: Edgerunners en Arcane, hebben getoond dat dit de perfecte tijd is voor dergelijke producties", aldus Babieno. "Het hele team die aan het concept voor de serie werkt heeft het gevoel dat we met iets speciaals te maken hebben. We hopen dat dit enthousiasme blijkt uit de kwaliteit van de serie."

Het is niet precies duidelijk of het om een live-action- of animatieserie gaat. Ook is niet bekend wanneer de serie uit moet komen en op welke (streaming)dienst mensen het kunnen zien. Hieronder is een trailer van The Medium te zien die rond release van de game werd uitgebracht. Toevallig hebben hier ook Platige Image en Bagiński aan gewerkt - het kan dus een goede indicatie zijn van wat kijkers straks kunnen verwachten.

The Medium verscheen in januari 2021 voor Xbox Series X en S, Game Pass, Steam en de Microsoft Store. Later dat jaar kwam de game ook uit op PlayStation 5. In het spel kruipen spelers in de huid van een helderziende die zich begeeft tussen de echte en een spirituele wereld. Gamers bezoeken een verlaten resort terwijl ze visies van een moord op een kind hebben. Opvallend daarbij is dat spelers tegelijk in twee dimensies rondlopen.

Gamer.nl deelde een 7,5 uit aan de game: "The Medium moet het vooral hebben van de intense sfeer. De gedetailleerde omgevingen, het schakelen tussen de twee dimensies en het opvallend goede geluid zetten precies de juiste toon. Maar The Medium is ook net te kort, te makkelijk en iets te voorspelbaar om tot de nieuwe Silent Hill uitgeroepen te worden. Van een ‘echte’ next-gen game mogen we bovendien technisch meer verwachten."

Dit artikel delen:

Lees meer

CD Projekt Red werkt aan vervolg op Cyberpunk 2077, nieuwe The Witcher-trilogie en meer Freelancer-modus komt begin 2023 naar Hitman 3
3

Reacties op: Televisieserie gebaseerd op horrorgame The Medium in de maak

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  hulstpower

  • 4 oktober 2022 16:48
  het verhaal en de wereld vond ik best leuk en zie een serie wel zitten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 4 oktober 2022 16:57
  Wordt tijd dat ze A.W.E.S.O.M.-O 4000 van stal halen.. te veel series/film over games en te weinig Adam Sandler ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 4 oktober 2022 18:12
  Ook echt zo'n beetje alles krijgt deze dagen een series of film, dikke kans dus dat 90% een dikke flop wordt en dat over pak en beet 5 jaar de ene na de andere uitgever de stekker uit dit soort projecten trekt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.