Televisieserie gebaseerd op horrorgame The Medium in de maak

Televisieserie gebaseerd op horrorgame The Medium in de maak

Er wordt een televisieserie gebaseerd op het horrorspel The Medium gemaakt.

Dat heeft ontwikkelaar Bloober Team aangekondigd. Het gaat om een samenwerking tussen de ontwikkelaar en Platige Image, met filmmaker en animator Tomasz Bagiński (die onder andere aan de The Witcher-serie voor Netflix heeft gewerkt) en Bloober Team-baas Piotr Babieno aan het roer. 

"De laatste hits op streamingdiensten die zijn gebaseerd op games, zoals Cyberpunk: Edgerunners en Arcane, hebben getoond dat dit de perfecte tijd is voor dergelijke producties", aldus Babieno. "Het hele team die aan het concept voor de serie werkt heeft het gevoel dat we met iets speciaals te maken hebben. We hopen dat dit enthousiasme blijkt uit de kwaliteit van de serie."

Het is niet precies duidelijk of het om een live-action- of animatieserie gaat. Ook is niet bekend wanneer de serie uit moet komen en op welke (streaming)dienst mensen het kunnen zien. Hieronder is een trailer van The Medium te zien die rond release van de game werd uitgebracht. Toevallig hebben hier ook Platige Image en Bagiński aan gewerkt - het kan dus een goede indicatie zijn van wat kijkers straks kunnen verwachten.

The Medium verscheen in januari 2021 voor Xbox Series X en S, Game Pass, Steam en de Microsoft Store. Later dat jaar kwam de game ook uit op PlayStation 5. In het spel kruipen spelers in de huid van een helderziende die zich begeeft tussen de echte en een spirituele wereld. Gamers bezoeken een verlaten resort terwijl ze visies van een moord op een kind hebben. Opvallend daarbij is dat spelers tegelijk in twee dimensies rondlopen.

Gamer.nl deelde een 7,5 uit aan de game: "The Medium moet het vooral hebben van de intense sfeer. De gedetailleerde omgevingen, het schakelen tussen de twee dimensies en het opvallend goede geluid zetten precies de juiste toon. Maar The Medium is ook net te kort, te makkelijk en iets te voorspelbaar om tot de nieuwe Silent Hill uitgeroepen te worden. Van een ‘echte’ next-gen game mogen we bovendien technisch meer verwachten."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

het verhaal en de wereld vond ik best leuk en zie een serie wel zitten.

0
test

Wordt tijd dat ze A.W.E.S.O.M.-O 4000 van stal halen.. te veel series/film over games en te weinig Adam Sandler ;-)

0

Aanbevolen voor jou