'Tekort aan Nintendo Switch Oled duurt tot minstens begin 2022'

'Tekort aan Nintendo Switch Oled duurt tot minstens begin 2022'

Het tekort aan Nintendo Switch Oled-modellen duurt tot begin 2022. Dat melden bronnen van Bloomberg.

Volgens het platform heeft Nintendo moeite met voldoende oledmodellen van de console produceren. 

"Het bedrijf heeft moeite om voldoende oledmodellen te produceren, waardoor Japanse winkels loterijen houden. Daaronder valt ook Nintendo's eigen winkel in het Shibuya-district van Tokio. De beperkte beschikbaarheid van het nieuwe apparaat duurt tot minstens begin volgend jaar volgens een directeur van een grote Japanse winkel, die vroeg anoniem te blijven."

Ook meldt Famitsu dat de Nintendo Switch Oled in het eerste weekend 138.409 keer is verkocht in Japan. Dat is minder dan de oorspronkelijke Switch, die 330.637 exemplaren en de Switch Lite, die 177.936 stuks verkochten in het eerste weekend. Volgens een anonieme leverancier hield Nintendo geen rekening met het succes van het nieuwe model, waardoor er een tekort is ontstaan.

De Nintendo Switch Oled verscheen vorige week en kost zo'n 350 euro. Het nieuwe model biedt een groter oledscherm, verbeterde luidsprekers, een betere standaard een een vernieuwde dock. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Elke cent waard, wat mij betreft.

0
test

Voor mij voldoet de originele Switch nog prima en is de Switch OLED de upgrade niet waard. Pas als ik "docked graphics" of meer kan hebben in handheld modus ga ik om.

0

Aanbevolen voor jou