'Tegra 3 brengt graphics van PC-kwaliteit naar mobiel' | Gamer.nl

'Tegra 3 brengt graphics van PC-kwaliteit naar mobiel' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Tegra 3 is een quad-core-proce or met nog een extra core die ingezet wordt voor handelingen die weinig kracht vereisen, zoals het afspelen van video's en muziek. Zodra er meer van de hardware wordt gevraagd, bijvoorbeeld bij het spelen van een game, worden automatisch de andere cores ingeschakeld. 

Deze methode is ontwikkeld om energieverbruik te beperken. Volgens Nvidia is de proce or aanzienlijk sneller en zuiniger dan de Tegra 2. Software-ontwikkelaars hoeven hun programma's niet aan te pa en om gebruik te maken van deze feature, dit doet de hardware automatisch.

Asus Transformer Prime

De grafische proce or zal als eerste gebruikt worden in de Asus Transformer Prime, een Android-apparaat dat als laptop en als tablet kan worden gebruikt doordat het een afneembaar toetsenbord heeft. De Transformer Prime wordt vanaf december verkocht vanaf 499 dollar. Een europrijs is nog niet bekendgemaakt, maar is naar verwachting ongeveer gelijk aan de dollarprijs.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou