Ghost Recon Advanced Warfighter vormt samen met Rainbow Six: Vegas de absolute top van het hedendaagse tactical-shooter genre. Het was al bekend dat er een vervolg op de eerstgenoemde komt, en nu is er wat extra informatie, plus de eerste beelden.

De teaser is via een FTP van Ubisoft te downloaden (rechter muisknop, en dan opslaan). Helaas zien we hierin slechts enkele seconden uit de game, wat ook nog eens niet om echte gameplay gaat. Deze teaser is dan ook vooral bedoeld om ons lekker te maken voor de gehele trailer, die vanaf 15 december te downloaden is.

Ook is er wat informatie over de game zelf vrijgekomen uit het persbericht van Ubisoft. Het spel speelt zich in 2014 af, waarbij Mexico in een volledige burgeroorlog is gestort. Onder leiding van Scott Mitchell moet je een dreiging tegen Amerika pareren. Je zult aan beide kanten van de grens vechten.

Zo belooft het spel ons de meest uiteenlopende grafische hoogstandjes, zoals een volledig dynamische dag/nacht-cyclus en constant veranderend weer. De landschappen zullen bestaan uit bergen, woestijn en ook de stad El Paso, Texas. Ook de kunstmatige intelligentie van vriend en vijand worden verbeterd, waarbij teammaten duidelijker weergeven waar de vijand zit (voorbeeld: "er bevindt zich een vijand achter de rode truck voor je").

Ook de visie van je Cross-Com wordt verbeterd. Zo zul je rechtsboven in je scherm in het klein kunnen zien wat je teammaten zien, en dit beeld is vergrootbaar. Ook worden ons betere mogelijkheden geboden om tactisch te plannen.

En er is meer: zo zul je nog beter gesteund worden in hachelijke situaties. Je kunt straaljagers oproepen voor bombardementen, mobiele dekking krijgen voor anders ondoenlijke situaties, en je kunt je munitie bijvullen door een onbemande artillerie-robot. Verder is er een hospik-klasse toegevoegd, waardoor je team verpleegd kan worden op het slagveld.

Een hele waslijst dus aan toevoegingen om de tactische teamleider nu nog beter te voorzien in zijn moeilijke klus. Laten we hopen dat deeltje twee weer net zo doordacht en uitdagend is als Ghost Recon Advanced Warfighter dat was.

De game verschijnt in het tweede kwartaal van 2007, en zal uitkomen op de PC, Xbox 360, Playstation 3 en Playstation Portable. Geen GRAW 2 op de Wii dus!

Update: Inmiddels zijn ook de eerste screenshots verschenen, die hierboven te bewonderen zijn.